top of page

DE ALLEREERSTE OPRUIMTIPS

Wat leuk dat je je hebt aangemeld om mijn tips te ontvangen. Let’s go! Hier volgen mijn allereerste tips ...

Tip 1

Het klinkt misschien simpel maar dit is echt noodzakelijk!

Blok de uren voor de opruimsessie(s) in je agenda in. Afhankelijk van iemands situatie plan ik als opruimcoach blokken van 2/3 uur in. Zet een wekker en probeer niet langer door te gaan.

Tip 2

De een heeft in de ochtend meer energie en de ander later op de dag of zelfs in de avond. Check voor jezelf wanneer je lekker in je energie zit om vervolgens van start te kunnen gaan. Vermoeid aan een opruimsessie beginnen zet hoogstwaarschijnlijk geen zoden aan de dijk.

Tip 3

Zorg ervoor dat je niet continue wordt afgeleid door je telefoon, kinderen of andere zaken. Probeer echt die 2/3 uur gefocust aan de slag te gaan.

Tip 4

Plan een (korte) pauze in en verwen jezelf met een lekker kopje thee of koffie. Het is goed om even afstand te nemen van het opruimen zodat je daarna weer fris verder kunt gaan.

Tip 5

Yes! You did it! En hoe voel je je nu? Een opgeruimder huis met als gevolg een opgeruimder hoofd. Plan meteen een nieuw tijdsblok in en zorg dat je deze wekelijks herhaalt. Het werkt vaak het best om dit op dezelfde dag en dezelfde tijd te doen. Loop niet te hard van stapel en wees lief voor jezelf.

Heel veel plezier tijdens het opruimen.

bottom of page