top of page

DE 5 GOUDEN OPRUIMTIPS VAN OPRUIMGELUK​

MAAK EEN AFSPRAAK MET JEZELF

Blok de uren voor de opruimsessie(s) in je agenda in. Afhankelijk van iemands situatie plan ik als opruimcoach blokken van 2/3 uur in. Zet een wekker en probeer niet langer door te gaan. 

DE '5 MINUTEN DOE HET METEEN' REGEL

Die regel is als volgt: duurt een taak korter dan 5 minuten? Doe het METEEN! Iets kleins van 5 minuten onthouden is meer moeite dan het taakje meteen doen. Zo blijft het een taak van 5 minuten, in plaats van dat het je de hele dag door energie en aandacht kost

HOUD VOORRAAD GESCHEIDEN VAN IN GEBRUIK ARTIKELEN

Ik zie het heel vaak gebeuren. Voorraad artikelen die op dezelfde plek worden opgeborgen als de ‘in gebruik’ artikelen. Als je graag ruimte wilt besparen in bijvoorbeeld het badkamerkastje zorg er dan voor dat je de voorraad op een andere plek bewaart. Het oogt veel minder rommelig en je behoudt overzicht. Vaak ga je de ‘in gebruik’ artikelen ook in gebruik nemen en zijn er meerdere flessen van één soort open. 

INTRODUCEER DE OPRUIMSYSTEMEN

Heerlijk, opgeruimde kastjes! Maar helaas, je hebt je kont nog niet gekeerd en alles is alweer overhoop getrokken. Wat voor jou een logische manier van opruimen is hoeft dat niet voor de ander te zijn. Leg je opruimsysteem uit en ruim het zo op dat de kastjes makkelijk netjes te houden zijn, ook voor je huisgenoten. 

BEWAAR GEEN SPULLEN UIT SCHULDGEVOEL 

Schuldgevoel is een krachtige emotie. Het is daarom belangrijk om je te realiseren dat deze emotie een grote rol speelt tijdens het opruimen.
Tijdens het opruimen kan je bijvoorbeeld aanlopen tegen spullen die veel geld hebben gekost of die shawl die je cadeau hebt gekregen van een vriendin maar eigenlijk niet leuk meer vindt. 

Hoe ga je hiermee om? 

Wat vaak helpt is om je schuldgevoel om te buigen naar een positief gevoel. 

Hoe fijn is het als jij met jouw spullen weer iemand blij kan maken door zo’n voorwerp naar de kringloopwinkel te brengen of te schenken aan een goede doel.

Dat waren ze weer voor deze maand!

Tot de volgende ;-)

~ VEEL OPRUIMGELUK ~

shutterstock_695365429-vijf-five-led-lampen-2000x965.jpeg
bottom of page