top of page

TIPS OM JOUW DOELEN/GOEDE VOORNEMENS TE BEREIKEN

Heb jij al de tijd genomen om stil te staan bij jouw doelen/goede voornemens?
En zo ja hoe houd je het dan vol?


Deze maand geef ik je tips om je hierbij op weg te helpen.

FORMULEER JOUW DOEL

Formuleer jouw doel zo helder mogelijk en schrijf deze op. 

Bestaat het doel uit meerdere subtaken, deel deze dan op.

WEES REALISTISCH

Als ik soms de lijst met voornemens zie van sommige mensen dan begint het mij al te duizelen ;-)

Stel jezelf liever één of twee doelen tegelijk. Dat is een stuk realistischer, waardoor de kans van slagen groter is.

DEEL JE GOEDE VOORNEMENS

Houd je voornemens niet geheim. Het kan natuurlijk spannend zijn om ze te delen met iemand, want als het niet lukt om je doel te halen weet de ander dit ook. Maar iemand anders bij je doel betrekken geeft een goede stok achter de deur, vooral omdat ze jou ook kunnen helpen om jouw doel(en) te bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld rekening met je houden, door mee te joggen of je niet te verleiden met dat lekkers waar jij zo dol op bent en waar je mee wilt minderen.

VERGEEF JEZELF

Als je huis een zooitje is, je familie klaagt dat je geen tijd voor ze hebt of je weer eens wat ongezonds hebt gegeten, veroordeel jezelf dan niet. Treur liever om het feit dat je actie niet heeft bijgedragen aan het bereiken van je doel en kijk hoe je het de volgende keer anders kunt doen. Als je jezelf vergeeft, houd je je goede voornemens beter vol dan wanneer je jezelf afstraft als je faalt.

BELOON JEZELF

Beloon jezelf als je een tijd goed bezig bent. Beloon jezelf niet met ontmoedigend gedrag. Je moet jezelf bijvoorbeeld niet gaan belonen met eten, als jouw voornemen is om af te vallen. Kies er dan voor om juist naar een film te gaan of om nieuwe fitnesskleding te kopen. Beloon jezelf dus juist met iets wat jouw voornemen niet in de weg staat.

Dat waren ze weer voor deze maand!

Tot de volgende ;-)

~VEEL OPRUIMGELUK~

goede-voornemens.jpeg
bottom of page