top of page

HAPPY NEW YEAR

Ik hoop dat jullie allemaal fijne dagen achter de rug hebben en zin hebben in 2021. Hopelijk kunnen we korte metten maken met het Corona Virus.

Het zijn bijzondere tijden waarin een hoop ondernemers struggelen, mensen ziek tot ernstig ziek worden of zelfs overlijden en we op elkaar aangewezen worden. Desondanks ontstaan er ook een hoop mooie initiatieven, heeft moeder natuur een welverdiende sabbatical, leren we weer meer te genieten van ons eigen mooie landje, is het psychologisch fenomeen FOMO, Fear Of Missing Out, waarbij je bang bent om leuke, interessante of waardevolle dingen te missen, als sneeuw voor de zon verdwenen en wordt ons creatieve brein geprikkeld om nieuwe dingen te bedenken en of te ontdekken.

Mijn persoonlijke lichtpuntje: De zon gaat weer wat later onder en is het dus weer langer licht. Het scheelt per dag maar een halve minuut, maar toch ;-)


Op naar de lente!

Hier komen de tips van januari. ~ Veel leesplezier ~

UITSTELGEDRAG

Om meteen maar met de deur in huis te vallen en goed te starten dit jaar! Uitstelgedrag is zo 2020!

Opruimen is net zoals de was en het schoonmaken van het huis een steeds terugkerende activiteit. Doe je dit niet met grote regelmaat dan loop je de kans dat je huis binnen de kortste keren veranderd in een chaotisch huishouden. Wees dus alert als je jezelf hoort denken: "Dat doe ik later wel...." Het is echt een kwestie van DOEN.

 

GEEF UITLEG AAN JE HUISGENOTEN
Heerlijk, opgeruimde kastjes! Maar helaas, je hebt je kont nog niet gekeerd en alles is alweer overhoop getrokken. Wat voor jou een logische manier van opruimen is hoeft dat niet voor de ander te zijn. Leg je opruimsysteem uit en ruim het zo op dat de kastjes makkelijk netjes te houden zijn, ook voor je huisgenoten.

MAAK GEBRUIK VAN 'NOTITIES' IN JE TELEFOON

De notities in mijn telefoon zijn me heilig. Ik gebruik ze voor van alles; ontvangen tips van vrienden of kennissen, to-do’s, de titels van boeken die ik uitleen, leuke programma’s die we een keer willen zien én een lijstje met drogisterij-artikelen. Ik grijp niet graag mis. Eens in de zoveel tijd bestel ik online de artikelen die ik nodig heb.

Het voordeel hiervan is dat ik op deze wijze nooit iets vergeet.


VOORRAAD- EN IN GEBRUIK ARTIKELEN IN THE MIX

Ik zie het heel vaak gebeuren. Voorraad artikelen die op dezelfde plek worden opgeborgen als de ‘in gebruik’ artikelen. Als je graag ruimte wilt besparen in bijvoorbeeld het badkamerkastje zorg er dan voor dat je de voorraad op een andere plek bewaart. Het oogt veel minder rommelig en je behoudt overzicht. Vaak ga je de ‘in gebruik’ artikelen ook in gebruik nemen en zijn er meerdere flessen van één soort open.

EN HOE HOUD IK HET DAN NETJES IN 2021? ROUTINE ROUTINE, ROUTINE, ...

Maak er een gewoonte van om op te ruimen door simpele routines voor jezelf te maken.

TIP: Leg iedere avond voordat je naar bed gaat 10 dingen terug op hun vaste plek. Of maak er een kleine challenge van door je timer te zetten op 10 minuten en dan zo veel mogelijk spullen op te ruimen. (Ook leuk om met kids te doen.)

WINTER SPECIAL

Voor degene die wat hulp kan gebruiken om het weer opgeruimd en gezellig te maken het volgende: Schrijf je tijdens de wintermaanden in en krijg een extra uur gratis:

*** 4=3 uur betalen ***


Stuur een mailtje voor meer info naar: lisa@opruimgeluk.nl

~VEEL OPRUIMGELUK ~

Oliebollen
bottom of page