top of page

OPRUIMGELUK TIPS

 

Als startend ondernemer ben ik heel benieuwd naar jullie meningen. Hebben jullie iets aan de vorige tips gehad en was het toepasbaar in de praktijk? Alle feedback is van harte welkom.


Hier volgen de tips:

Tip 1

Probeer voor jezelf helder en inzichtelijk te krijgen waar de ‘opruim- problematiek’ vandaan komt. Zit je niet lekker in je vel, ben je een tijdje ziek geweest waardoor de rommel zich heeft opgestapeld, weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen ... ? Als je dit helder hebt dan kun je het onderliggende probleem ook aanpakken.

 

Tip 2

Zet tijdens het opruimen een interessante podcast of luisterboek op. Je zult zien dat het opruimen vanzelf gaat en plezieriger wordt.

Tip 3

Ben je als ouder regelmatig (lichtelijk) geïrriteerd om de rommel van de kinderen op te ruimen? Vanaf nu is dit verleden tijd. Opruimen doe je samen! Kinderen hebben net zoals ons hun eigen logica en opruimsysteem. Als jij het continue voor hen doet leer je ze niet zelf op te ruimen. Daarbij trekken ze waarschijnlijk vervolgens weer alles overhoop aangezien ze het niet kunnen vinden en kun je weer van vooraf aan beginnen ;-)

Tip 4

Door regels op te stellen met je kinderen m.b.t. opruimen zul je zien dat je huis niet ontploft is op het moment dat jij staat te koken. Een hele belangrijke hierin is, als ze ergens mee uitgespeeld zijn en iets anders willen gaan doen moeten ze eerst hetgeen opruimen waar ze mee hebben gespeeld.

Tip 5

Voorkom ‘magneetplekken’!!!
Een magneetplek is een plek in je huis, waar zich altijd ongemerkt rommel

ophoopt, die vervolgens weer nieuwe rommel aantrekt! Beruchte magneetplekken zijn de bovenzijde van de koelkast, het uiteinde van de eettafel, bijzettafeltjes, de fruitmand, het randje naast het bad of bij het toilet en je nachtkastje. Je legt één ongeopende brief op de eettafel en drie dagen later ligt er een wankele, wanordelijke stapel papier. Of je hangt één ongedragen broek over de stoel naast je bed en na een halve week ligt er een hele berg kleding. Als jij magneetplekken in je huis hebt, zijn meer voorbeelden hoogstwaarschijnlijk overbodig.

Heel veel plezier tijdens het opruimen.

bottom of page