top of page

MINDFUL OPRUIMEN

STAP I

Voordat je meteen alles over hoop haalt en zonder doel de kasten leeg trekt, zoek eerst een rustige plek waar je het overzicht hebt over de ruimte waar je graag wilt gaan opruimen, sluit je ogen en haal een paar keer diep adem en stel jezelf de vraag: als ik één opruimwens mocht doen, voor welke plek in huis zou ik die dan gebruiken?

STAP II

Heb je een idee waar je graag zou willen starten, blijf dan nog even zitten.

Sluit je ogen nogmaals en probeer de plek die je wilt gaan opruimen te visualiseren. Visualiseer de plek hoe je deze het liefst zou willen zien bijvoorbeeld; opgeruimd, gezellig ingericht, met uitzicht op de tuin, ... Hoe ziet het er dan uit? Wat valt je op? Probeer dit zo gedetailleerd mogelijk te visualiseren. Lukt dit niet, dan kun je het ook opschrijven en of er een tekening bij maken.

STAP III

Aan de slag? Check hier wat je nodig hebt om lekker aan de slag te kunnen.

Pak al jouw spullen stuk voor stuk vast en besluit of je het wilt houden of dat het weg kan. Vind je dit moeilijk? Probeer dan eens om je ogen dicht te doen en te voelen of je blij wordt van het voorwerp dat je in je hand hebt. Is het antwoord ja? Bedenk dan of je het op deze plek wilt houden of ergens anders wilt neerzetten en plaats het in de juiste sorteerdoos. Word je van hetgeen dat je in je handen houdt niet blij? Doe ze weg. Probeer je hierbij niet te veel te laten leiden door je emoties of door schuldgevoel. Als spullen nog bruikbaar zijn kun je het naar de kringloop brengen, dan maak je er iemand anders blij mee.

Alles gesorteerd? Dan kun je na een goeie opfrisbeurt de plek opnieuw inrichten zoals je dit aan het begin van je opruimsessie gevisualiseerd hebt.

Tip: maak een voor- en na foto.

Dat waren ze weer voor deze maand!

Tot de volgende ;-)

~VEEL OPRUIMGELUK~

images.jpeg
bottom of page